Disneyn elokuvista Beethoveniin

Kun puheeksi tulevat koiraelokuvat, on Beethoven varmasti sellainen, jonka kaikki tietävät. Beethovenin tarina alkoi vuonna 1992, jonka jälkeen ovat ilmestyneet jatko-osat Beethovenin toisesta Beethovenin viidenteen. Niiden lisäksi kyseinen bernhardilainen on seikkaillut elokuvissa Beethoven’s Big Break, Beethoven’s Treasure Tail ja Beethovenin jouluseikkailu. Elokuvien oikeudet on myyty lukuisiin maihin ja ne nauttivat edelleen suurta suosiota.

cute-saint-bernard-purebred-puppy

Toinen suosittu elokuvien sankarikoira on Scooby Doo. Scooby Doosta on tehty jopa 16 elokuvaa, jotka ovat myös myyneet hyvin. Disneyn klassikoista tunnetuimpia ovat 101 dalmatialaista ja Kaunotar ja kulkuri.

Koirista on tehty myös tositapahtuviin perustuvia elokuvia. Yksi sydäntä särkevä elokuva on Hachiko – tarina uskollisuudesta. Elokuva kertoo Hachiko-nimisen akitan tarinan. Richard Geren esittämä professori löytää kadulta koiran ja vie sen kotiinsa. Professori ja koira ystävystyvät. Hachiko tulee aina professoria vastaan juna-asemalle, kunnes eräänä päivänä professori ei ilmestykään. Selviää, että hän on saanut sydänkohtauksen ja kuollut. Hachiko ei tätä kuitenkaan tiedä ja se menee juna-asemalle päivittäin. Vuodet kuluvat, mutta Hachiko ei luovuta. Useiden vuosien jälkeen vanha koira odottaa edelleenkin juna-asemalla ja sinne koirankin tie eräänä päivänä päättyy. Hachikoa esitti kolme eri akitaa, joita käytettiin eri vaiheissa.

Uskomattomia tarinoita tarjoavat myös Kotia kohti -elokuvat, joita on tehty kaksi kappaletta. Kaksi koiraa ja kissa seikkailevat tiensä kotiin ja kohtaavat matkalla kaikenlaisia haasteita.