Koiria, kissoja ja kaikkea, mitä kuvitella saattaa

Eläinystäville suunnatut sivustot ovat netissä suuressa suosiossa. Yleisesti puhutaan paljon kissavideoista, jotka viihdyttävät netin käyttäjiä ympäri maata. Kissavideoita, mutta myös muita söpöjä eläinvideoita jaetaan sosiaalisessa mediassa päivittäin. Eihän mikään olekaan yhtä ihanaa seurattavaa kuin karvaisten ystäviemme hupaisat edesottamukset!

sh_cat_dog_cute

Suomen suurin ja suosituin eläinaiheinen sivusto on Petsie. Petsieen voi lisätä kuvia tai videoita lemmikistään, tehdä lemmikille profiilin, keskustella muiden samanhenkisten ihmisten kanssa tai vaikkapa selata sivuston toria, jonne ilmoitetaan annettavat, myytävät ja ostettavat tarvikkeet ja eläimet. Petsien käyttäminen on todella helppoa ja yksinkertaista. Sivustolle tarvitaan ilmainen käyttäjätunnus, jonka luomisen jälkeen kaikki sivuston toiminnot ovat käytettävissä.

Kaikilla eläinaiheisilla lehdillä on myös omat nettisivustonsa, joilla kerrotaan tärkeää asiaa lemmikeiden hyvinvoinnista ja hoidosta. Esimerkiksi Kennelliitto julkaisee omaa Koiramme-lehteään, josta löytyy paljon lemmikkitietoa.

Kennelliiton sivulla voi myös lukea lisää koiran kanssa harrastamisesta. Harrastuksia on monia mutta suosituimpia ovat näyttelyt, agility, toko eli tottelevaisuuskoulutus ja pelastustoiminta, kuten hakutreenit. Eläinsivustojen kautta voi myös löytää itselleen samoista asioista pitäviä ystäviä, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia sekä harrastaa yhdessä. Tavalliselle lenkillekin on mukavampi mennä porukalla. Suomesta löytyy kaikenlaisia lemmikinomistajia, joten keskustelupalstoilta saa apua kaikkiin kysymyksiin oli sinulla sitten sylikoira, aluetta puolustava vahti tai vaikka puhelian lemmikkipapukaija.