Nettishoppailun maailmasta

Kymmenisen vuotta sitten oli verkkokauppa-asiakkaiden lukumäärä noin miljoonan tietämissä Suomessa, mutta tänä päivänä puhutaan jo liki kolmesta miljoonasta asiakkaasta. Melkoinen nousu siis tällä verkkobisneksellä. Näistä aiemmista luvuista miljoonan asiakkaaan joukossa reilu puolet oli tehnyt jonkin oston viimeisen kolmen kuukauden aikana, tänä päivänä puhutaan parista miljoonasta silläkin saralla. Mutta mitä sitten netistä kannattaa ostaa ja mistä?

Suosituin myyntiartikkeli netin kautta ovat esimerkiksi hotellivaraukset, joko kotimaassa tai ulkomailla. Tämän ryhmän tarjoavista voi vaikka suositella www.booking.com ’ia, jolla on listoillaan yli 400 000 hotellia ympäri maailman. Tarjolla on pienemmällä budjetilla matkaajille olevia yhden tai kahden tähden hotellielämyksiä, kuin sitten tasokkaampaa kaipaaville viiden tähden hotellejakin. Tai jos et halua tyytyä vain yhteen vaihtoehtoon, suosittelen pistäytymistä Trivagon nettisivulla osoitteessa http://www.trivago.fi/ joka on koko maailman suosituin hotellivertailusivu tarjoten yli 700 000 hotellivaihtoehtoa.

Itse matkoja voi taas metsästää Rantapallon verkkosivulta (http://www.rantapallo.fi/akkilahdot/) joka listaa kaikkien isompien matkatoimistojen valmismatkat yhdelle ja samalle sivulle. Voisiko enää helpompaa olla äkkilähdön metsästäminen? Jos taas olet enemmän pelkkien lentojen kannalla, on silloin varminta sujahtaa osoitteisiin ebookers, Momodo, Supersaver tahi Travellink, vain muutaman mainitakseni.

Netin kautta on myös suosittua ostaa vaikka leffaliput tai muut taiteelliset nautinnot. Suomessa lippuja välittää joko lippupalvelu (http://www.lippupalvelu.fi/) taikka Lippu.fi. Ulkomailla, vaikkapa Englannissa vierailevat voivat koittaa etsiä sopivia lippuja Ticketmasterin avulla osoitteessa http://www.ticketmaster.co.uk/.

Vaatekauppasuositukset ovatkin sitten jo melkoista arpapeliä. Joku voi tyytyä aivan tavalliseen henkkamaukka (www.hm.com) osastoon mutta toinen vaatii enemmän designer-tyylisiä luomuksia päällensä. Googlehaulla ’parhaat vaatekaupat online’ tulee satoja vastauksia, joka tahon mielestä juuri heidän listansa on se ainoa ja oikea. Ratkaiseva kysymys sitten onkin se, ollaanko etsimässä vaatteita lapsille, nuorille vaiko aikuisille, miehille vai naisille. http://www.riverisland.com/ tarjoaa sanojensa mukaan trendikkäitä vaatteita, kenkiä ja kosmetiikkaa eikä postimaksutkaan Suomeen kukkaroa köyhdytä. http://www.boozt.com/fi/fi on taas liike niille, jotka haluavat mieluummin lukea suomeksi vaatekuvaukset ja haluavat myös ilmaisen palautuksen jos sille on tarvetta. Kenkiä netistä voi kokeilla tilata vaikka Brandoksen verkkosivulta, mikäli haluaa päästä osalliseksi pohjoismaiden suurimpaan valikoimaan.

Tänä päivänä myös erilaiset verkkopelit ovat suosittuja verkon kautta pelattavia pelejä ja uusia kasinoita ilmaantuu kuin sieniä sateella. Se onkin yksi suosituimmista tuoteryhmistä heti kirjojen ja lehtien jälkeen. Lukemista kotiin voi tilata vaikka lehtikuninkaan valikoimista (http://www.lehtikuningas.fi/) tai kirjoja kotiin Suomalaisesta kirjakaupasta. Sähköisten kirjojen ehdoton latauspaikka on Elisa kirja osoitteessa https://kirja.elisa.fi/.