Uusimmat uutiset online

Netistä löytyy yksi paikka, joka kertoo lähes reaaliaikaisesti että mitä, missä ja milloin. Paikan nimi on ampparit.com (http://www.ampparit.com/) ja sieltä löytyy päivän kuumimmat uutisotsikot ilmestymisjärjestyksessä. Sivu näyttää siis otsikon, ja linkin kyseisen uutisen julkaisijan sivulle, on se sitten Helsingin sanomat tahi Maaseudun tulevaisuus. Ampparit tarjoaa otsikoiden lisäksi myös infoa uutisen kiinnostavuusarvosta kertomalla, kuinka monta klikkausta eli näyttöä uutinen on saanut osakseen. Ja kategorioita riittää kotimaasta ulkomaihin, taloudesta politiikkaan, kulttuurista urheiluun. Ampparin kanssa samalla viivalla painii Uutisaalto (http://www.uutisaalto.fi/live) josta myös saa irti päivän uutissähkeet. Kadaza (http://uutiset.kadaza.fi/) puolestaan antaa käyttäjälle sen ilon, että se kasaa vain alleen linkkivalikoiman iltapäivälehdistä Kalevaan ja käyttäjän vastuulla on, mitä sivuista saa irti.

Jos Ampparit-sivuston uutisvirta on liikaa, voihan sitä aina pysyttäytyä vain yhdenkin lehden uutistarjonnassa. Jokaiselle päivälehdellä on myös verkkosivut ja vaikka aivan kaikki uutiset eivät olekaan tarjolla niille, jotka eivät ole paperiversiota tilanneet, niin kyllä niistäkin toki jotain osviittaa saa tapahtumista.

Kansainvälisestä uutistarjonnasta pitävät huolen esim. BBC (http://www.bbc.co.uk/news/) taikka CNN (http://edition.cnn.com/). Peräpohjolan tapahtumia näissä harvemmin käsitellään, elleivät aiheena satu olemaan koulusurmat tai jotakin muuta yhtä sensaatiohakuista, mutta maailman tapahtumista molemmista saa aika kattavan pläjäyksen. Cnet (http://news.cnet.com/) on puolestaan sivusto niille, joita kiinnostavat uudet teknologiatuulet, oli sitten aiheena matkapuhelinmarkkinat tai tietokoneet.

Starasta saa kätevästi tietoonsa kuumimmat viihdeuutiset sivulta http://www.stara.fi/category/Viihdeuutiset/. Kuka morkkasikaan teini-idolia Justin Bieberiä vertaamalla tätä ulosteeseen tai millaisen kohun Cosmopolitan-lehti aiheutti rankkaamalla malli Robyn Lawleyn XL-malliksi. Jokaisessa meissä asuu pieni stalkkeri, joka hakee skandaalinkäryisiä uutisia ja silloin onkin hyvä piipahtaa seiskan nettisivulla katsomassa millaisia viihdeuutisia siellä on tarjolla osoitteessa http://www.seiska.fi/channel/6/Viihdeuutiset.