Suomen suosituimpia koirarotuja

Suomen suosituimpien koirarotujen joukossa on ollut jo vuosikaudet samoja rotuja. Edelleenkin kärkipaikkaa pitää nimissään labradorinnoutaja ja näiden sympaattisten hännänheiluttajien määrä vain lisääntyy vuosi vuodelta.

labrador-retriver

Yksi syy tähän on varmasti se, että labradorinnoutajia voidaan käyttää myös monissa työtehtävissä ja harrastuksissa eikä pelkästään perhekoirana. Labradorinnoutajat ovat loistavia tullin huumekoiria ja niitä käytetään ympäri maailman opaskoirina vaikkapa pyörätuolissa istuville, vaikeaa sairautta sairastaville tai sokeille. Lisäksi labradorinnoutajan kanssa voi harrastaa esimerkiksi jäljestystä tai kadonneiden ihmisten etsintää.

Toisena Suomen suosituimpien koirien listalla pitää edelleen pintansa suomenajokoira. Ajokoiria käytetään paljon metsästykseen, eikä niitä näe seurakoirina kaupungeissa. Sellaisina ne eivät myöskään viihdy, vaan ajokoiran vietti vetää metsään. Myös kolmantena listalla olevaa koiraa, jämtlänninpystykorvaa, käytetään paljon metsästyksessä. Ne ovat esimerkiksi erittäin hyviä hirvikoiria. Myöskään nämä koirat eivät sovi seurakoiriksi, vaan kaipaavat vaativia aktiviteetteja. Rexinä tunnetun saksanpaimenkoiran suosiokaan ei näytä laskevan.

Jos ajatellaan vaikkapa Etelä-Eurooppaa, voidaan havaita, että siellä suosituimpien rotujen kärjessä ovat pienet sylikoirat. Suomalaiset puolestaan pitävät selkeästi suuremmista roduista, jotka sopivat harrastus- tai työkaveriksi. Pienet koirat myös paleltuvat helpommin pakkasella, joten ne eivät ole siltäkään osin sopivimpia koiria Suomen talveen. Koira on ihana seuralainen läpi elämän koosta riippumatta.