Koirien käyttö mainoksissa

Koiria käytetään yleisesti mainoksissa. Yksi syy on se, että koirat kiinnittävät katsojien huomion ja vetoavat lähes kaikkien tunteisiin. Voisi kuvitella, että koiria käytetään vain koiranruokamainoksissa, mutta se ei ole totta.

dog watching a movie

Koirat ovat mainostaneet tähän päivään mennessä muun muassa Pepsiä, imureita, saippuaa, kieliopintoja, olutta ja erilaisia raikastimia. Joku saattaa myös muistaa tupakoivan paimenkoiran vuosien takaa.

Yksi ihmisiä ympäri maailman hurmannut erityisesti mainos on parin vuoden takaa. Se on itse asiassa Subarun tekemän neljän mainoksen kokonaisuus, jonka päänäyttelijät, tai koirat, ovat samoja mainoksesta toiseen. Subaru-autossa seikkailee labradorinnoutajien ja kultaistennoutajien perhe. Subaru on tehnyt koirista todella inhimillisiä jopa niin pitkälle vietynä, että ilon kyyneleet kohoavat mainoksen katsojan silmiin.

Mainoksen ensimmäinen osa on nimetty Rankkuriksi. Toinen mainos kantaa nimeä Vieras Nainen. Kolmas on nimeltään Teinit ja siinä keskitytäänkin perheen takapenkkiläisiin eli koiralapsiin. Viimeinen mainossarjan osista tuntee nimen Vessatauko. Mainos jää todella mieleen ja tuo hyvää julkisuutta Subarulle. Mainoksella pyritään tuomaan esiin kaikkia niitä tilanteita, joita ihmiset autossa istuessaan kohtaavat. Hahmot on laitettu koirien muotoon, koska ihmiset eivät jää niin hyvin mieleen.

Näitä mainoksia myös jaetaan enemmän esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kuin muita mainoksia. Eläimillä saa siis näkyvyyttä ja sitä suuret yhtiöt osaavat hyödyntää. Koirien käyttäminen mainoksissa on upeaa, koska koirista on todellakin moneksi.